Velkommen til vår enorme LEGO®-butikk og univers!
Kjøp dine julegaver trygt 🎁
ALLTID 90 dagers returrett på privat kjøp Les mer

Har du noen gang lurt på historien til LEGO® og hvorfor det egentlig heter LEGO?

I 1932 opplevde Ole Kirk Kristiansen store utfordringer med sin snekker- og tømrervirksomhet. Tidene var så vanskelige at han måtte si opp alle ansatte og nesten vri om nøkkelen i den lille bedriften sin. Ole var imidlertid spesielt kreativ og fikk en idé om et nytt forretningsområde, som raskt ble det nye samlingspunktet. Ole hadde begynt å lage treleker av ypperste kvalitet i det lille verkstedet i Billund. Etter hvert som bestillingene vokste kunne han gjenansette sine tidligere ansatte i selskapet og sammen med sønnen Godtfred Kirk Christiansen fikk de et løft i selskapet. Ole brukte kun tre av beste kvalitet, som ble håndplukket og behandlet svært nøye. I 1934 kom Ole med firmanavnet LEGO®, som er en kombinasjon av ordene LEG og GODT. Ole trodde på høy kvalitet, der hver eneste detalj teller. Dette resulterte i LEGOs motto «Det beste er ikke for godt», som kom til å stå på et lite treskilt i Oles snekkerverksted.
Mest populære produkter i LEGO®

LEGO® kommer inn i systemet i 1954

På slutten av 1930-tallet hadde LEGO® gått med overskudd, selv om tidene var harde. Dessverre brant Oles snekkerverksted ned i 1942, etter en stormfull natt, da en strømstolpe løsnet og gnistene tok opp en brann i bygget. Det lille snekkerverkstedet sto ikke til å redde og brant ned til grunnen. Alle tegninger og modeller ble ødelagt i den voldsomme brannen. Alt Ole hadde jobbet med var borte og han hadde nesten mistet selskapet. Imidlertid ble han inspirert av barna og ansatte til å gjenoppbygge LEGO® med en ny fabrikk. I 1946 dro Ole på messe i København og så en plaststøpemaskin. Han begynte å produsere plastbamser og rangler.

Men det var ikke før LEGO® lanserte den grå Ferguson-traktoren at plastleketøyet ble en suksess. På samme messe hadde han imidlertid sett noen plastblokker som han ikke klarte å slutte å tenke på. Ole bestemte seg for å redesigne dem og sette dem i produksjon. På en forretningsreise i 1954 fikk Godtfred ideen om å sette LEGO® i system. Det manglet ideer bak lekene som kunne styrke barnas fantasi og kreativitet. Samme år begynte LEGO® å produsere det første "LEGO®-systemet i lek". Barn kunne nå bygge hus i LEGO® og gi stykket en realistisk byopplevelse, hvor de kunne lære om trafikksikkerhet. Godtfred solgte deretter de nye produktene til en rekke land og selskapet vokste.

Designet på LEGO-klossen slik vi kjenner den i dag har ikke endret seg siden 1958.

Men på dette tidspunktet kunne ikke LEGO-klossene passe sammen, så det fikk Godtfred til å undre seg. Han la merke til at LEGO-klosser kunne passe bedre sammen med rør inni. Nå var de ikke lenger bare murstein, men et helt byggesystem med uendelige muligheter. Med et barns fantasi kan LEGO® nå være hva som helst. Fantasien er den eneste grensen. Utformingen av LEGO klossen slik vi kjenner den i dag har ikke endret seg siden 1958. Dette betyr at LEGO® sett produsert de siste 60 årene vil passe sammen. LEGO® har siden utviklet seg til tusenvis av sett, noen inneholder over 10 000 klosser.

På Computersalg.dk finner du et enormt utvalg av LEGO® Duplo, LEGO® City, LEGO® Friends, LEGO® Disney, LEGO® Star Wars og mange andre temaer. Utforsk et fargerikt univers med timer med lek og innlevelse uten alder.